Zero-waste: återanvändbara alternativ för badrummet

Zero-waste: återanvändbara alternativ för badrummet

Engångsprodukter slösar bort värdefulla resurser. Det är därför vi litar på rättvisa, miljövänliga återanvändbara alternativ.

Icon

Undvik avfall

Använd den en gång och släng den i papperskorgen - denna princip har smugit sig in överallt, inklusive badrummet. Bomullstussar, sminkborttagnings- och ansiktsservetter fyller papperskorgen. Naturligtvis är detta goda nyheter för butikerna och tillverkarna, eftersom produkterna måste köpas om hela tiden. Skräpbergen växer och värdefulla resurser går till spillo.

Tänk vidare

Det är dags att tänka vidare och överväga vad som ligger bakom våra dagliga konsumtionsbeslut, vad vi orsakar och delar ansvaret för. Varifrån kommer produkterna som vi köper, använder och bara slänger? Och var hamnar de när vi gör oss av med dem? Ok, när det gäller bomullstussar och ansiktsservetter är det kanske inte lika dramatiskt, men resurserna är fortfarande bortkastade.

Dags för långvariga alternativ

För den dagliga rutinen använder många 2 bomullstussar och kanske 2 sminkborttagningsservetter. Det är 1460 produkter som varje år hamnar i soporna efter att ha använts en gång. Så måste det inte vara. Alternativet? Har vi :)

Våra hållbara, återanvändbara tillbehör är:

  • Tillverkad av peruansk ekologisk bomull av hög kvalitet, som odlas utan att miljöfarliga bekämpningsmedel och gödningsmedel används
  • Resursbesparande, eftersom rester används
  • från rättvis produktion (mer om detta nedan)
  • tvättas med din vanliga tvätt
  • och i längden kommer du också att spara pengar!

Inte bara bra för miljön

De tvättbara rengöringspadsen och ansiktsservetterna tillverkas av våra vänner från miljömärket Eco Fasionlabel som driver en integrerande produktionsanläggning i Peru. Varför Peru? Eftersom den högkvalititativa och ekologiska bomullen odlas där och kan så bearbetas direkt. Dessutom utbildas döva kvinnor till skräddare i verkstaden. De betalas rättvist för sitt arbete och är hälso- och socialförsäkrade, vilket inte är vanligt i Peru. Vi har redan kunnat övertyga oss själva om den vänliga arbetsmiljön på plats. Eftersom vi tycker att projektet är så bra och värt att stödja, är vi särskilt nöjda med samarbetet.

De tvättbara rengöringspadsen ersätter konventionella bomullsrondeller. Du kan också använda ansiktsservetterna som tvättlappar för ditt ansikte - perfekt för oljerengöringsmetoden med Cleansing & Detox Oil. Den lyxiga uppsättningen innehåller allt och du kan använda den vackra satinpåsen för dina tillbehör.

Så spara både skräp och pengar: adjö engångsprodukter - hej återanvändbara alternativ!

Våra favoriter

-10% rabattkupong till dig!

Nyhetsbrev bakgrund

− Nyhetsbrev −

Oh hey!

Vi är Pure Skin Food och är fast beslutna att återställa din huds utstrålning. Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få
10% rabatt på din nästa beställning!

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet godkänner du att vi behandlar din information i enlighet med vår Integritetspolicy.