Brösthälsa: självmassage för tidig upptäckt av knölar

Brösthälsa: självmassage för tidig upptäckt av knölar

Bröstcancer är fortfarande den vanligaste orsaken till varför kvinnor dör i cancer. Men det finns idag goda chanser till återhämtning om knölar upptäcks tidigt. Ta reda på hur du kan upptäcka förändringar i vävnaden med en lugnande bröstmassage.

Icon

Med 17,5 % är bröstcancer den vanligaste dödsorsaken i cancer hos kvinnor . Bröstcancer är mycket botbar om den upptäcks tidigt: Överlevnadsgraden beror främst på i vilket stadium den upptäcks och hur aggressiva cancercellerna är. Om tumören är lokaliserad kan cirka 90 procent av de drabbade kvinnorna botas.

Förutom regelbundna kontroller hjälper självmassage oss att upptäcka förändringar i vävnaden och identifiera klumpar i ett tidigt skede, vilket i hög grad bidrar till brösthälsan.

Massage stimulerar ämnesomsättningen, som anses vara avgörande för brösthälsa i kinesisk folkmedicin (TCM), tillsammans med lymfdränage. Milda, cirkulära rörelser i riktning mot nyckelbenet och armhålan hjälper till att motverka trängsel i lymfvätskan. Detta främjar hud- och vävnadsblodcirkulationen, varigenom hudcellerna tillförs näringsämnen bättre.

Vår nya bröstmassageolja innehåller närande och avgiftande ingredienser som arganolja, druvkärneolja och passionsfruktsolja. Oljorna innehåller många antioxidanter som motverkar tecknen på hudåldrande och bibehåller hudens elasticitet. Den naturliga blandningen av aktiva ingredienser gjorda av effektiva oljor ger huden extra fukt. Används den regelbundet, har bröstoljan en regenererande, uppstramande effekt och stärker bindväven . Den varma, sensuella doften av äkta vaniljextrakt och ingefärsolja har en välgörande effekt på kropp och själ och gör den till den perfekta följeslagaren för underbar egenvård eller partnermassage.

Alla bröst är vackra!

Vi vill öka medvetenheten om vår egen kropp, uppmärksamma mer brösthälsa och övertyga kvinnor om vikten av att förebygga bröstcancer. (Själv)massage är avgörande för detta. Regelbundna läkarundersökningar bör dock under inga omständigheter försummas.

I samarbete med det österrikiska bröstcancerprogrammet ingår ett grönt armband med varje beställning av vår bröstolja för att påminna dig om att gå på regelbundna kontroller.

Instruktioner för självmassage av bröst

För bästa resultat: massera direkt efter bad eller dusch, när din hud och händer fortfarande är varma:

  1. Värm först lite olja mellan handflatorna
  2. Bred ut oljan över bröstet och dekolletage med cirkulära rörelser
  3. Massera nu brösten försiktigt. Tryck lite för att stimulera lymfflödet - men det ska kännas bra och inte vara obehagligt eller smärtsamt
  4. Sprid ut oljan mot nyckelbenen och armhålorna, vilket är den riktning som lymfan rör sig

Förutom försiktighetsaspekten stärker regelbunden (själv)massage din medvetenhet och låter dig bygga en djupare relation med din kropp – win-win!

Våra favoriter