Så känner du igen din hudtyp och hittar rätt vårdprodukter

Så känner du igen din hudtyp och hittar rätt vårdprodukter

Vet du verkligen vilken hudtyp du är? Orenheter, torra fläckar eller fet T-zon – vi förklarar hur du kan avgöra exakt vad din hud behöver och vilka produkter som är rätt för dig.

Icon

Precis som varje person är olika, så är varje hud det också. Många vet inte exakt vilken hudtyp de har och vilka produkter som passar bäst. Idag ger vi dig några tips för att bestämma din hudtyp och för att välja rätt produkter, så att din hud får ny lyster!

Bestäm det aktuella tillståndet

Det är bäst att analysera huden på morgonen, helst obehandlad och utan smink. Stå framför en väl upplyst spegel och titta närmare på din hud: ser du förstorade porer eller är huden fin? Finns det oljiga och glansiga fläckar eller torra och fjällande fläckar? Eller till och med båda? Finns det några fina torrhetslinjer eller uttryckslinjer som kommer med åldern?

Din huds struktur säger verkligen mycket om dess ålder, fuktstatus eller orenheter. Du bör vara särskilt uppmärksam på radikala förändringar: vår hud förändras under olika skeden av livet, till exempel under graviditeten, efter en flytt eller efter en kostförändring.

I svåra fall räcker det inte alltid med att ge rätt vård utifrån, vissa symtom är tecken på allergier eller till och med ett resultat av förorenad luft. I det här fallet måste du vara särskilt uppmärksam på din livsstil och försöka ta reda på vad som kan orsaka vissa hudproblem.

Hudtypernas egenskaper

Oren, aknebenägen hud

Vi känner alla till orenheter, men även i det här fallet finns det undantag: inflammerade och röda finnar kan vara ett tecken på allergier eller intolerans. Du kan minska pormaskar och förstorade porer med specifika produkter.

Vi rekommenderar:

  • för att krympa stora porer kan du använda vår Strawberry & Superfoods Skin Glow Mask en eller två gånger i veckan. Det höga innehållet av C-vitamin förfinar porerna, medan den delikata exfolierande effekten som ges av fruktsyrorna ger en fräsch hy!
  • för att eliminera finnar och pormaskar kan du prova vår Purifying Green Beauty Mask som rengör porerna på djupet och har en antiinflammatorisk och antibakteriell effekt. Används en eller två gånger i veckan.
  • det viktigaste är en skonsam men effektiv rengöring. Eftersom orenheter främst orsakas av smuts i ansiktet, så sluta pilla dig i ansiktet!

Kombinerad hud

Om du hittar både torra och feta områden har du kombinerad hud. Du har förmodligen den klassiska feta T-zonen, det vill säga näsa och panna är blankare på grund av överskott av talg; kinderna däremot är torra eller normala. Det vanligaste misstaget i dessa fall är att använda för aggressiva produkter som ska torka ut de oljiga områdena. Detta resulterar oftast i att huden blir irriterad och producerar ännu mer talg.

Vi rekommenderar:

Mogen hud

Efter 30 års ålder upptäcker de flesta sina första rynkor. Dessa kan dock motverkas! Många rynkor bildas eftersom huden är uttorkad. Ansiktet ska aldrig vara stramt eller torrt. Att hålla sig hydrerad gäller inte bara för insidan, utan också för utsidan!

Vi rekommenderar:

  • massor av återfuktning och produkter rika på antioxidanter för att hålla hyn fräsch. Hellre en Happy Aging än en Anti-Aging!
  • prova Liquid Gold Well-Aging Serum med fikonkaktusolja och magnoliaextrakt. Det kommer att bli ditt nya hemliga vapen mot ålderstecken!

Torr hud

Precis som med mogen hud är det också mycket viktigt att återfukta huden. Om din hud är stram och lätt flagnar, krävs omedelbara åtgärder.

Vi rekommenderar:

Känslig hud

De med ljus hy, fräknar och rött hår har ofta särskilt känslig hud. Självklart kan vem som helst ha känslig hud. För att ta reda på om du också har känslig hy kan du göra ett snabbt test direkt. Skjut ett spetsigt föremål, såsom en gaffel, längs insidan av underarmen; om du får röda märken tenderar du med största sannolikhet till känslig hud.

Vi rekommenderar:

  • känslig hud reagerar vanligtvis på eteriska oljor. Läs den här artikeln nu för att ta reda på mer. Bättre att testa nya produkter på ett litet område, till exempel på kindbenen, eller för att vara på den säkra sidan, använda produkter utan särskilt stimulerande eteriska oljor som pepparmynta
  • prova vårt set designat speciellt för känslig hud, utan parfymer och utan eteriska oljor. Alla reagerar dock inte på samma sätt på vissa ingredienser, så testa alltid dig långsamt fram!

Specialfall: rosacea

Om huden på kinderna och näsan blir röd och blodkärlen är synliga och förstorade kan du ha rosacea eller couperose. I den här artikeln har vi sammanfattat några tips för dig som hjälper dig att minska rodnad.

Vi rekommenderar:

Är du ny hos oss? Då rekommenderar vi omedelbart ett av våra set designat specifikt för varje hudtyp!

Alla våra produkter är också tillgängliga individuellt, så att du kan skapa din egen nya hudvårdsrutin för en superstrålande hy!

Våra favoriter