Dyk in i naturkosmetika med klippdykaren Ellie Smart

Dyk in i naturkosmetika med klippdykaren Ellie Smart

Ellie Smart, en miljöaktivist och en av de mest framgångsrika klippdykarna i världen, svär vid 100 % ekologisk och hälsosam kosmetika: "Sol, hav och vind är ganska påfrestande för min hud, så jag litar på effektiv kosmetika!"

Icon

Som professionell idrottare är Eleanor Smart van vid att utsätta sin hud för extrema förhållanden: När hon hoppar från klippor över 20 meter höga utsätts hon för vind och väder. Hon måste också klara av sol och havssalt, samt den ständiga stressen av dagar med träning och tävlingar. Klorvatten och hårt väder i USA belastar hennes hud ytterligare på vintern.

Som extrematlet känner Ellie sig som hemma på grova klippor och i brusande surf. Hon pressar hela tiden sin hud till det yttersta. Hittills har hon kämpat med torr hud och irritation. På jakt efter effektiva och hälsosamma kosmetika kom hon över PURE SKIN FOOD. Dessa rika och lugnande produkter erbjuder hudskydd samtidigt som de bygger upp den igen: "För första gången har jag ingen mer irritation eller problem med min hud!"

Höga dyktävlingar äger rum på några av de vackraste kustlinjerna i världen. Det är därför väldigt viktigt för Ellie att hennes hudvårdsprodukter inte lämnar några kemikalier i vattnet. Hennes mål är att lämna naturen orörd, precis som hon hittade den. Den känsliga balansen i den mest biologiska mångfalden på vår planet bör inte förstöras av kosmetiska produkter och billiga tillsatser.

Vårt största intresse är att göra produkter som är hälsosamma för kroppen och har lägsta möjliga påverkan på miljön. Det placerar oss på samma våglängd som Ellie när det gäller vår miljöfilosofi. Likheten i vårt tänkande stärkte vår beslutsamhet att arbeta med henne. Vi är glada över att stödja denna unika idrottare och otroligt starka kvinna, och att skydda hennes hud från ålderstecken.

Hur blir man en klippdykare?

Ellie växte upp i hjärtat av USA och upptäckte tidigt sin passion för denna ovanliga sport: I poolen i Kansas City, Missouri älskade hon springbrädan utomhus som barn och deltog i sin första tävling vid fem års ålder .

Vid 20 hoppade hon av sin första klippa: ”Det var den mest spännande känslan någonsin! Jag fick reda på att Red Bull Cliff Diving hade inkluderat kvinnor i showen och bestämde mig för att ge det ett försök”. Hon lärde sig själv grunderna på klipporna runt North Carolina. Sedan köpte hon en enkelbiljett till England, där hon började sin professionella träning med en tränare. Hon kunde göra de fyra nödvändiga hoppen direkt, vilket var grundkravet för att delta i en tävling. Hon blev omedelbart inbjuden till sitt första event när hon bara var 21 år gammal.

Ellie är nu en av matcherna i Red Bull Cliff Diving World Series. Dessa tävlingar äger rum varje år på exotiska och hisnande platser runt om i världen. Följaktligen reser hon mycket och lever ur en resväska under en stor del av året.

The Clean Cliffs Project - Att arbeta tillsammans mot plast i havet

Under sitt första år som proffs märkte Ellie ett stort problem: ”På alla kuster, vare sig Grekland, Italien eller Bosnien, var bilden densamma: Mycket plastavfall i havet. En gång hade jag till och med en plastpåse virad runt fotleden när jag simmade tillbaka till stranden efter ett hopp!" Så hon bestämde sig för att agera: Hon grundade Clean Cliffs Project och har organiserat städningar och föreläsningar för lokalbefolkningen på tävlingsplatser någonsin sedan. "Vi vill vidta riktade åtgärder för att förhindra att havet som livsmiljö blir obeboeligt och dör. För om haven dör kommer det att få ödesdigra konsekvenser för vårt klimat", säger Ellie, "var och en av oss måste nu vidta åtgärder och ge vårt bidrag!"

Detta inkluderar även Ellies byte från konventionell kosmetika till föroreningsfri och hälsosam naturkosmetik: "Det jag gillar särskilt med PURE SKIN FOOD är att alla ingredienser är 100 % certifierade ekologiska." Målet med vår holistiska hållbarhetsfilosofi är att utveckla de bästa produkterna för vår hud och vår miljö. Det är Ellies hud tacksam för: Den har nu återhämtat sig och har förstärkts inför kommande säsong!

Ellies rekommendation för kalla vinterdagar:

"Jag tränar just nu i Montreal. De kalla temperaturerna och det klorerade vattnet i poolen under inomhusträning gör att min hud torkar ut snabbare. Endast den rika White Chocolate Body Mousse från PURE SKIN FOOD kan hjälpa! Jag älskar den varma doften av choklad och min hud känns underbart mjuk och smidig efter att ha använt den! Min fästman Owen är också ett stort fan! "

Våra favoriter