Naturligt komplex av aktiva ingredienser istället för monoaktiva ingredienser

Naturligt komplex av aktiva ingredienser istället för monoaktiva ingredienser

Monoaktiva ingredienser som vitamin C eller retinol serum åtnjuter för närvarande stor popularitet inom kosmetika. Vi föredrar att använda 100 % växtbaserade ingredienser av naturligt ursprung som kan erbjuda din hud ett oöverträffat komplex av aktiva ingredienser.

Icon

Du har säkert redan lagt märke till trenden mot så kallade monoaktiva ingredienser i kosmetika. Många märken annonserar att de använder isolerade ingredienser som vitamin C, vitamin E eller retinol i sina produkter. Även om dessa ämnen verkligen är mycket effektiva, tillverkas de tyvärr ofta syntetiskt i laboratoriet eller extraheras för att kunna använda dem isolerat.

En bra liknelse skulle vara skillnaden mellan snabbmat och hälsosam kost - medan snabbmat fyller dig snabbare, ger den inte lika många olika näringsämnen som en nylagad och balanserad måltid.

Det är därför vi föredrar att fokusera på en holistisk strategi: vi använder 100 % växtbaserade ingredienser av naturligt ursprung som innehåller en önskad aktiv ingrediens.

Så istället för att tillsätta syntetiskt extraherat, rent E-vitamin till en produkt använder vi helst arganolja , som är rik på vitamin E - men som även innehåller många andra värdefulla aktiva ingredienser för huden som vitamin A och B , omega-3 och omega-6 fettsyror , en hög andel oljesyra , vegetabiliska flavonoider och många fler... Win-win så att säga - din hud kan absorbera ingredienser från naturen mycket bättre än syntetiska ingredienser.

Vi tror också att mindre är mer: För oss är det ingen tvekan om att du behöver mer än tre till fyra produkter för din hudvårdsrutin. Vissa andra märken arbetar med ett lagersystem som använder valfritt antal mono-ingrediensprodukter i rad.

Det är bättre för miljön eftersom du inte behöver använda dussintals olika produkter i rad och bättre för dig eftersom din hud har nytta av flera bra ingredienser på en gång!

Våra favoriter