Veckans ingrediens: Karanjaolja

Veckans ingrediens: Karanjaolja

Karanjaolja skyddar huden på soliga dagar och gör den extra smidig. Den förser hudbarriären med värdefulla lipider och ger mycket fukt. Men vet du också var det kommer ifrån?

Icon

Karanjaolja kallas även pongamiaolja och erhålls från fröna från Karanjaträdet. Trädet växer främst i indiska kustområden och är också känt under namnet "indisk bok".

Det användes redan i gamla ayurvediska traditioner eftersom det sägs ha bland annat antibakteriella och svampdödande egenskaper. Redan då användes det för att lindra hudsjukdomar och irritationer eftersom det har en stark lugnande effekt på rodnad, finnar och liknande. Dessutom ska det hålla borta insekter.

Karanjaolja har starka balanserande och reglerande egenskaper vilket gör den mycket lämplig för lugnande vård av akne och oren hud. Men den främjar också kollagenproduktionen och säkerställer därmed en fastare hy med ökad elasticitet - detta gör det också till en bra daglig olja för mogen hud.

Så här fungerar karanjaolja på huden:

  • naturligt skydd
  • extra smidighet
  • återfuktar
  • har en stärkande effekt
  • innehåller många antioxidanter
  • har en anti-inflammatorisk effekt

Varför just för soliga dagar?

Tyvärr innehåller konventionella solkräm ofta nanopartiklar av ämnen som vi helst inte vill ha på vår hud, till exempel aluminiumsalter. Detta beror också på de officiella bestämmelserna för bevis på en solskyddsfaktor i en slutprodukt.

Karanjaoljan i sig har en naturlig SPF på 10. Eftersom vi inte tillsätter några mineralkomponenter i vår Sunshine Beauty Oil kan vi tyvärr inte ge någon information om SPF i den färdiga ansiktsoljan.

Vi rekommenderar det som daglig vård för soliga dagar. Men den kommer inte att räcka för långa solbad - det bästa solskyddet är ändå en skuggig plats!

För även om solen gör oss lyckliga ska man inte överdriva och ta väl hand om huden!

Våra favoriter