Vår filosofi: holistiskt hållbar

Sustainable Spirit: Our Planet Means The World To Us

Our Footprint is made of Love, not Carbon

Vår holistiska hållbara filosofi kan sammanfattas mycket enkelt: Vi vill det bästa för vår hud, din hud och vår miljö. Och det är just därför vi bearbetar:

  • endast 100% certifierade organiska råvaror,
  • fyller dem i återvinningsbara glasflaskor,
  • producerar klimatneutralt och
  • skickar produkterna till dig i plastfria förpackningar och till och med
  • CO2-neutralt inom Österrike, Tyskland och Schweiz.

Förresten, alla våra produkter är kärleksfullt tillverkade med mycket kunskap i vår fabrik i Steiermark (Österrike).

Som företagare är vi medvetna om vårt ekologiska och sociala ansvar. Vi är stora anhängare av ekologiskt jordbruk, eftersom det bevarar naturresurser och främjar jordens bördighet utan användning av skadliga kemikalier. Dessutom är ekologiskt jordbruk mer klimatvänligt än konventionellt jordbruk och håller den biologiska mångfalden hög. Med 100% ekologiska ingredienser undviker vi inte bara gifter som bekämpningsmedelsrester i vår kosmetika, vi främjar också ekologiskt jordbruk över hela världen.

Vi använder inte ekologiskt tveksamma ingredienser som palmolja.

Om möjligt köper vi råvaror från kooperativ och uppmärksammar rättvisa arbetsvillkor och löner. De flesta av våra råvaror odlas dock direkt i Europa, i länder där arbetsvillkor och löner är väl reglerade.

Inte bara är innehållet 100% organiskt, vår förpackning är också hållbar.

Vi använder glasflaskor och glasburkar för våra produkter eftersom glas kan återanvändas utan downcycling-effekt. I vår tidning hittar du också förslag på hur du kan fortsätta använda flaskorna.

Glas har också fördelen att det, till skillnad från plast, inte släpper ut några kritiska ämnen (som mjukgörare) i innehållet, vilket skulle hamna på din hud och i din kropp. Vi använder återvunnet papp- och vegetabiliskt bläck för vårt förpackningsmaterial. Våra etiketter är också veganska.

Vi använder också återvunnet, plastfritt förpackningsmaterial för frakten. Istället för tejp använder vi innovativa lim-fria lådor. Frakten inom Österrike och Schweiz är klimaneutral. Vi arbetar på en klimaneutral frakt i övriga länder.

Ja, du kan se: Vi är hållbara idealister och tillverkar endast produkter som uppfyller våra egna höga krav. Har du också så höga krav?