Våra ingredienser

Ingredienser spelar roll: mindre är vad du behöver

Vår hud är vårt största organ. Huden skyddar oss från skadliga influenser och är livsviktigt. Kosmetika kan ta hand om huden och hålla den frisk eller skada den och göra den sjuk. Välj därför noga vilka ingredienser du lämnar i dem!

Kosmetika absorberas (resorberas) av vår hud. Vissa ingredienser tränger in i vårt blodomlopp och ackumuleras därmed i kroppen. Till exempel deponeras några parabener i organen.

Vi vill inte utsätta oss för någon hälsorisk! Vi håller därför händerna borta från allt som kan ifrågasättas. Tycker du också det? Då har du kommit rätt!

Alla ingredienser som vi använder i våra produkter ska inte utgöra en risk för våra kroppar eller vår miljö.

Less Nonsense

Du hittar därför INTE följande ingredienser i våra produkter:

  • Syntetiskt framställda kemikalier inklusive konserveringsmedel, emulgeringsmedel, parfym, ...
  • Petroleumderivat som paraffin eller vaselin och mikroplast
  • Alkohol torkar ut huden
  • Palmolja eftersom det bara är ett billigt fyllmedel
  • Animaliska ingredienser
  • PEGs, SLS, aluminium, ... (oändligt utökbar lista över kemiska nonsens som används i konventionell kosmetika)

Och vi gör inte heller djurförsök!

Cancerframkallande, allergiframkallande, mutagen - nej, tack! Men hur svårt är det att alltid ta reda på enskilda, möjligen kritiska ingredienser? Vi har fått nog av det och sätter därför en ny standard inom naturkosmetika:

100% Pure Nature

Vi tror att alla ingredienser för mycket effektiv och hälsosam kosmetika kan hittas i naturen. Det är därför vi bara använder 100% certifierade ekologiska, naturliga, rent växtbaserade och effektiva ingredienser för våra produkter. Utan undantag! Det kan du vara säker på!

Next Level Organic

Vi säger inte bara ekologiskt, det är också 100% ekologiskt certifierade ingredienser, eftersom vi vill undvika bekämpningsmedelsrester och samtidigt främja ekologiskt jordbruk. Vi använder inga konventionella eller syntetiska tillsatser. Det är det som gör vår färska kosmetika så unik och din hud glad.

Pure Plant Power

Utvalda växtbaserade essenser och kallpressade oljor av hög kvalitet skämmer bort din hud på en helt ny nivå. Vårt unika tvåfasvårdssystem gör att vi helt kan avstå från syntetiska tillsatser som konserveringsmedel och emulgeringsmedel. Så erbjuder vi dig en ny typ av ekologisk färsk kosmetika.

Våra produkter är rent växtbaserade - det vill säga cruelty-free och djurförsöksfri

Noggrannt bearbetade råvaror garanterar maximalt med näringsämnen och effektivitet. Våra balanserade formuleringar säkerställer att huden får allt den behöver för att stråla.

Där det är möjligt köper vi fair producerade eller fair handlade råvaror, till exempel vår kallpressade organiska arganolja, som produceras av ett damkooperativ i Marocko. Eller våra tvättbara rengöringspads och tillbehör, som produceras i en integrerad verkstad i Cusco, Peru, där döva kvinnor utbildas till skräddare.

Vi är också mycket stolta över att alla våra produkter tillverkas på ett klimatneutralt sätt i vår fabrik i sydöstra Steiermark i Österrike.

Vi skulle bli glada om du delar din entusiasm för hållbara, ekologiska och veganska produkter med oss!