Gua Sha ansiktsmassage: fördelar & instruktioner

Gua Sha ansiktsmassage: fördelar & instruktioner

En ansiktsmassage är inte bara avslappnande, utan också hälsosam. Den populära Gua Sha-massagen erbjuder flera fördelar för lymfsystemet och huden - vi har alla detaljer och instruktioner!

Icon

En lugnande massage för ansiktet kan enkelt integreras i den dagliga hudvårdsrutinen med våra skönhetsoljor. Med bara några få rörelser kan du släta ut huden och göra något otroligt bra för dig själv!

Gua Sha - vad är det?

Gua Sha-massagen kommer ursprungligen från traditionell kinesisk medicin. Översatt betyder "Gua" något som "slag" och "Sha" ungefär "rodnad". Detta antyder på hälsoaspekten av massagen. Den lugnande egenvårdsbehandlingen är i första hand tänkt att stimulera lymfflödet, avgifta kroppen, men också ha en direkt positiv effekt på huden: huden stramas upp och små rynkor slätas ut.

I TCM skiljer man mellan två stenar som traditionellt sägs ha olika effekter:

jade

Den gröna stenen sägs ha en antiinflammatorisk effekt, den sägs ha en renande men även avsvällande effekt. Jaderullar och stenar rekommenderas därför ofta för behandling av oren och kombinerad hud.

rosenkvarts

De rosa "energistenarna" har också en positiv effekt på kropp och sinne: De sägs lindra spänningar och stress. De sägs lugna irriterad hud och minska rodnad.

Det som är bra är: Även om du inte tror på denna något esoteriska tolkning kommer du ändå att ha nytta av den trevliga behandlingen. Eftersom dessa är rena naturstenar kan de inte skada huden.

Så fungerar en Gua Sha ansiktsmassage

 • Massagen stimulerar blodcirkulationen och får din hud att stråla!
 • Regelbunden ansiktsmassage kan träna upp musklerna, strama upp huden, släta ut rynkor och kan därmed också ha en anti-aging effekt.
 • Även om det inte är vetenskapligt bevisat, svär de flesta vid detoxeffekten av naturstenar.
 • Du kan använda en kyld Gua Sha-sten för att stimulera lymfflödet och minska påsar under ögonen.
 • Genom att massera in en kropps- eller ansiktsolja kan vår hud också bättre absorbera de närande ingredienserna och fukten.
 • En ansiktsmassage med riktade rörelser kan också hjälpa mot huvudvärk och lindra spänningar.
 • Om du är stressad kommer en ansiktsmassage också att göra dig gott – även om ingen studie bevisar det, men tid för dig själv är alltid väl investerad!

Så här fungerar det:

Du behöver:

 • En högkvalitativ, örtbaserad ansiktsolja skräddarsydd för din hudtyp
 • En Gua Sha-sten – välj rosenkvarts eller jade beroende på önskad effekt
 1. Rengör ansiktet som vanligt – även Gua Sha-stenen innan användning! Vår Cleansing & Detox Oil är till exempel mycket lämplig för detta.
 2. Applicera nu din Beauty Oil som vanligt och sprid ut den över ansiktet. Så att stenen glider bra på huden kan du ta lite mer än vanligt.
 3. Nu börjar du med massagen: Ta stenen i handen med en cirka 45 graders vinkel – d.v.s. ganska platt – och stryk den alltid från insidan till utsidan över ansiktet för att stimulera ditt lymfflöde.
 4. För att slappna av i käken, stryk först över stenen från hakan till öronen.
 5. Sedan stryker du den från nästippen över näsryggen till hårfästet. Dra nu stenen på varje sida från näsryggen över kinderna till tinningarna. Minska trycket var som helst där huden är lite tunnare, till exempel runt ögonen.
 6. Börja i mitten av pannan och svep stenen utåt till hårfästet. Om du har huvudvärk kan du även gnugga stenen över din hårbotten från pannan.
 7. I nacken kan du massera nerifrån och upp för att minska rynkor.
 8. Ta en stund och slappna av!

Våra ansiktsoljor är alla lämpliga för en hälsosam och lugnande ansiktsmassage och är kompatibla med både roller- och gua sha-stenar.

Här är en videohandledning från kära Sophie Prana. Hon förklarar exakt hur det fungerar och visar hur det gåår till.

Våra favoriter