Veckans ingrediens: Moringaolja

Veckans ingrediens: Moringaolja

Moringaolja har muterat till en riktig superhjälte i kosmetiska annonser de senaste åren - men varför och vad kan oljan egentligen göra?

Icon

Var kommer moringaolja ifrån?

Moringaträdet kommer ursprungligen från Himalaya regionen men odlas och används nu i olika länder som en grönsaks- eller oljeväxt. Moringaträdets löv och frön är naturliga skatter: de innehåller stora mängder vitaminer, mineraler och olika aminosyror. Och de har använts som en medicinsk växt inom Ayurveda i århundraden. Den populära oljan för kosmetiska produkter extraheras från fröna.

Moringaolja är en av de mest stabila vegetabiliska oljorna som håller upp till flera år. Inte ens temperatursvängningar påverkar oljan. Det är en av anledningarna till varför moringaolja är så populär inom naturkosmetiska - den behöver inga ytterligare konserveringsmedel.

Hur påverkar moringaolja huden?

Moringaolja sägs innehålla cirka 50 olika antioxidanter och några dussin anti-inflammatoriska komponenter. Detta gör det till det perfekta vapnet mot hudåldring:

Moringaolja har en antioxidantiv effekt, skyddar mot miljöpåverkan och stöder hudens vitalitet. I kosmetiska produkter används den även extremt ofta som fukt för torr hud, eftersom oljan är mycket lik vår egen hudolja. Denna effekt har den även på håret.

Vitamin A stimulerar kollagenbildning och eftersom moringa är en lätt olja är den ideal som massageolja.

Moringa olja för finnar

Moringaolja är ideal för vård av oren hud eftersom den, till skillnad från många andra oljor, täpper inte igen porerna utan och har en anti-inflammatorisk effekt. Perfekt för oren hud och akne.

Den stimulerar också hudens egna regenerationsprocess och aktiverar självläkning. Blandningen av antibakteriell och återfuktande egenskaper ger huden rätt balans att ta upp fighten mot dina finnar.

Detsamma gäller förresten hårbotten: moringaolja kan hjälpa mot mjäll eftersom den rengör och vårdar hårbotten. Så minskar irriterande hudflagnor.

Kort och gott: moringaolja har positiva egenskaper för hela kroppen! Den återfuktar, lugnar, rengör, är anti-inflammatoriskt och hjälper mot akne. Du kan också helt enkelt blanda den rena oljan med lite socker för en underbart enkel och snabb peeling som gör huden mjuk och len.

Våra favoriter

-10% rabattkupong till dig!

Nyhetsbrev bakgrund

− Nyhetsbrev −

Oh hey!

Vi är Pure Skin Food och är fast beslutna att återställa din huds utstrålning. Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få
10% rabatt på din nästa beställning!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du att vi behandlar din information enligt vå Sekretesspolicy .