Olje rakning för frisk hud

Kliar och bränner din hud efter rakningen? Får du rakbränna på benen istället för jämn och slät hud? Dessa tips ger dig en snabbare och mer hållbar rakningg - utan pustler!

Icon

Vi vet hur det är: På morgonen måste saker gå snabbt och det finns naturligtvis knappt någon tid till att raka benen. De som gör det utan att återfukta huden efteråt sparar tid, men ångrar det efteråt eftersom det kan börjar klia och bränna. I värsta fall utvecklas till och med otäcka pustler som kan irritera dig i flera dagar.

Det finns ett mycket enkelt knep till detta problem: olje rakning

Rakning med olja kan låta konstigt - men när du väl har provat det kommer du att älska det!

Olje rakning har flera fördelar:

  • 2 produkter blir till 1 produkt: Oljan ersätter både rakskum och fuktkräm
  • Det går supersnabbt eftersom bladet glider över huden utan motstånd
  • Det fungerar också utan vatten - applicera och raka! Perfekt för de som har bråttom.
  • Vegetabiliska oljor av hög kvalitet innehåller många ingredienser som håller huden frisk

så här fungerar det:

  1. Applicera oljan jämnt på våt hud. Du kan göra detta antingen direkt under duschen eller när du sitter på badkarskanten.
  2. Det är bäst att använda en vass rakhyvel. Raka även bort de finaste hårstrånen.
  3. Oljan kan orsaka att fler hårstrån samlas i bladet än vanligt. Skölj av bladet under rinnande vatten.
  4. Skölj av och njut av den mjuka huden!

Tack vare oljan behöver du inte längre någon extra fuktgivande kräm efteråt. Huden blir mjuk, len och fri från kliande pustler!

En rakhyvel i metall eller trä gör rakningen ännu mer hållbar. En rakhyvel av metall eller trä håller också längre, fråga bara dina föräldrar och morföräldrar hur det var förr. Det är uppenbart att du kommer klara dig utan en plastprodukt. De lämpliga metallbladen behöver inga plastelement - men de är också jäkligt vassa! Du kan skära dig de första gångerna eftersom du är van vid ett mycket mindre vasst blad, så var försiktig!

Vi rekommenderar vår ekologiska kropps- och massageolja för en hållbar rakning. Du kan också använda vår Toning Moisturizer Calming Chamomile med lugnande kamomill som en aftershave. Spraya helt enkelt tonern direkt på den nyrakade huden och låt den verka.

Våra favoriter