Veckans ingrediens: kamomill

Veckans ingrediens: kamomill

Kamomill har i århundraden varit en huskur mot många sjukdomar. Den lugnande och antibakteriella effekten kan hjälpa både utifrån och inifrån som t. ex. te och har en välgörande effekt på både kropp och själ.

Icon

De små vita blommorna med den gula knappen i mitten kommer ursprungligen från södra och östra Europa men är nu infödd i hela Europa. Den har använts som medicinsk växt här sedan medeltiden. Kamomill är mest känd som ett te med en lugnande effekt på mag -tarmsjukdomar. Men det har också varit populärt för huden i århundraden. Då som en svalkande och anti-inflammatorisk omslag eller ett uppfriskande ansiktsvatten. Den hjälper också mot akne och oren hud.

Så här fungerar kamomill på din hud

Kamomill har en balanserande effekt och är känd för sina helande egenskaper. Det är därför många läkare skriver ut den som ett omslag för olika hudsjukdomar. Den har en allergivänlig och lugnande effekt utifrån och har antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper.

Vi lägger till kamomillhydrolat i vår Toning Moisturiser Calming Chamomile, som har exakt dessa egenskaper och ansiktsvattnet kan användas på många olika sätt. Till exempel kan du använda den som en after-sun spray för att ge din hud en svalkande paus efter en lång dag i solen.

Detta gör att irriterad hud kan andas ut

Kamomill stöder även läkningsprocessen av skadade blodkärl och andra inflammatoriska processer. Därför lägger vi till kamomillblomspulver i vår Farwell Rosecea Mask. Den lindrar rodnad och lugnar hållbart din hud. Vid regelbunden användning minskar synligt de irriterade områdena på kinderna och näsan som rosacea är känd för.

Förresten, kamomill växer som ogräs: så prova att odla kamomill hemma. Efter skörden kan du helt enkelt tillsätta varmt vatten till de torkade blommorna för te eller använda dem som en svalkande grötomslag för svullna ben på sommaren!

Våra favoriter