100% ekologisk kosmetika utan bekämpningsmedel

100% ekologisk kosmetika utan bekämpningsmedel

Rester av bekämpningsmedel och bekämpningsmedel finns inte bara i vår mat, de kan också finnas i kosmetiska produkter där de kan orsaka oönskade reaktioner.

Icon

Eftersom andelen naturliga ingredienser är fundamentalt högre i naturliga kosmetiska produkter är risken att dessa vegetabiliska råvaror är förorenade också högre. Det är därför viktigt att uppmärksamma varifrån kosmetikaproducenterna får ingredienserna eller vilken kvalitet de motsvarar.

Våra ingredienser är 100% ekologiska, eftersom endast dessa garanterat inte innehåller några gifter som kan skada huden och kroppen!

Vi försäkrar dig om att varje enskild råvara som vi använder för att tillverka våra produkter är ekologiskt certifierad. För oss innebär detta också vissa begränsningar i valet av råvaror. Men det är det enda sättet du kan vara helt säker på att du inte applicerar några oönskade ämnen på din hud.

Till exempel kan endast ingredienser som odlas certifieras ekologiskt. Salt är en naturlig produkt. Den odlas inte som till exempel spannmål. Eftersom skapandeprocessen inte kan kontrolleras fullständigt kan slutprodukten inte certifieras. Detta gäller även olika typer av lera. Vårt beslut att bara använda 100% certifierade ekologiska råvaror innebär också att vi måste klara oss utan vissa ingredienser.

Klimatskydd & biologisk mångfald

Vi är generellt stora anhängare av ekologiskt jordbruk, eftersom naturresurser bevaras och markens bördighet främjas utan att skadliga kemikalier används. Dessutom är ekologiskt jordbruk mer klimatvänligt än konventionella. De upprätthåller biologisk mångfald och främjar biologisk mångfald. Så din PURE SKIN FOOD produkt är också snäll mot bina och skyddar miljön, eftersom:

There is no Planet B!

Våra favoriter